Dilemmat med trädgårdshandskar

spons

Vi ska prata trädgårdshandskar. Det är nämligen så att jag har lite problem här. Det börjar alltid med att jag tar på mig trädgårdshandskarna när jag ska göra något i trädgården för att slippa bli så skitig om händerna. Men så tar jag av mig dem för att göra något där handskarna mest bara är i vägen och sen sätter jag aldrig på mig dem igen. Allt slutar med att jag har skitiga händer i alla fall.

Måste man verkligen ha trädgårdshandskar?

Nej, det måste man självklart inte men det är ju faktiskt himla praktiskt när man gräver i jorden att kunna ta av sig handskarna och ha ett par rena händer. Jag har nött ut några par vanliga nitrilhandskar och har länge varit på jakt efter ett par nya men inte riktigt hittat det jag söker efter. Modellen jag använt tidigare har utgått och jakten på ett par likvärdiga fortsätter. Jag vill att de ska vara tighta och smidiga. De får inte vara för varma och heller inte för tunna. Och nästan viktigast av allt med handskar som ska användas i trädgården är att brännässlorna inte bränner igenom dem, tycker jag i alla fall!

trädgårdshandskar

Ett annat tillfälle när man önskar att man tagit på sig handskar innan, i alla fall önskar man det dagen efter, är när man krattar löv. Med ett par bra handskar på händerna kunde man faktiskt ha minimerat risken för att få blåsor i händerna av krattans skaft, hos Engelbert Strauss workwear finns många modeller av handskar som passar alldeles utmärkt i trädgården man finner dem i webbutiken under kategorin ”arbetsskydd”. Jag kommer alltid på mig att ta på mig handskarna när det redan är försent!

Inlägget är skrivet i samarbete med Engelbert Strauss, alla åsikter är såklart mina egna!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara