Dags att smörja vandringskängorna

Mina kängor börjar ha varit med en tid nu. Minns inte längre vilket år jag köpt dem men det börjar nog bli tio år sedan snart. De är ganska välanvända också. Jag äger inga bra stövlar och använder kängorna både under vårvintern och senhösten.

Tyvärr är jag urusel på att ta hand om mina kängor. Vet inte när jag smorde in de sist och de håller inte längre tätt när jag går i det våta skogsriset. Men kängorna är fortfarande otroligt sköna så jag kan faktiskt stå ut med att vara lite blöt om tårna ibland.

Smörja kängor

Inför kommande äventyr är det dock på plats att få kängorna smorda. En solig dag (har det funnits annat än soliga dagar den här sommaren?) plockade jag fram mina lädervårdsprylar och satte mig i skuggan.

Först borsta bort all smuts, skosnörena var jag för lat för att plocka bort, sedan på med läderfett. Jag använder en söndersliten gammal t-shirt som jag gnuggar in fettet med. Låter kängan dra in det fett den behöver sedan torkar jag försiktigt bort överskottet.

smörja vandrarkängor

Man kan nästan se hur glad den smorda kängan blev till skillnad från den osmorda som såklart fick sig en omgång den med.

Nu är jag redo för äventyr, eller kängorna är i alla fall. Jag måste kolla igenom den övriga utrustningen också. Vad det blir för sorts äventyr vet jag inte riktigt än, men jag återkommer med en rapport när jag är tillbaka!

smörja vandrarkängor