1:a advent och jag är inte där

Samma visa varje år. Första advent kommer alltid så plötsligt. Jag är inget stort fan av julen och allra minst av allt julstök som ska göras. Jag älskar visserligen kvällen innan julafton och julhelgen i sig, men allt det andra kan jag faktiskt nästan vara utan. Så här har vi minsann inte alls tagit fram någon adventsstake eller ens en endaste stjärna. Först måste huset storstädas och det har jag varken tid eller lust med. Antar dock att övriga familjen lär smyga fram julen under dagen idag och jag får ta städningen en annan dag.

forsta-advent

I helgen befinner jag mig på julmarknad i grannbyn. Säljer mina virkade produkter från företaget och mumsar på skumtomtar. Den här söndagsmorgonen började jag och Ila med en sväng till skogen. Vi har fått vinter igen och hela världen känns som ett vykort. Kanske kommer julstämningen snart smygandes och kanske har jag hunnit ikapp lagom till det är dags att tända nästa ljus.

forstaadvent