Det man har sått det får man skörda

Igår tog jag en runda i trädgården och påbörjade skörden av rotsaker. Eller vi har faktiskt ätit av potatisen ett tag redan och även morötterna. Löken skulle jag nog ha skördat lite tidigare men den såg fin ut ändå, till nästa år skulle jag vilja utöka lökodlingen trots att jag knappt äter någon lök själv.

skörda lök

Rödbetan kokade jag till middagen, hur gott som helst med en klick smör! Det finns kvar en del rödbetor i landet och jag fantiserar om rödbetor och getost med honung…

rödbetor

Det finns kvar lite potatis i pallkragen också, den ser jag framemot att ugnssteka tillsammans med övriga rotfrukter. Jag har fått en större skörd av potatis i år än vad jag hade väntat mig. Knölarna är lagom stora och fler till mängden, kan det vara så att bokashigödslet har hjälpt till här?!

potatis

Ute finns även palsternacka kvar, jag fick bladlöss på blasten så den har jag klippt ned, tänker att palsternackan ska få ligga kvar i jorden ett tag till innan den skördas och ugnssteks tillsammans med andra rotfrukter.

I växthuset fortsätter gurkplantan att leverera och tomaterna mognar lite fortare nu. Physalisen ger massor av frukt och blir godare och godare ju längre tiden går.

växthusskörd